groepje handgemaakte kaarsen in blikjes van tomatenpuree en olijven

Hergebruikte blikjes | Kaarsen gemaakt in tomaten en olijven blikjes

Blikjes gaan bij mij keurig in de juiste afvalbak, klaar voor recycling.  Bij de mooi bedrukte blikjes vond ik het vaak zonde om deze in de afvalbak te gooien, maar ik had er geen goede bestemming voor. Tot ik bij Uit de Kunst deze leuke kaarsen in hergebruikte blikjes tegenkwam. Nu verdwijnen er geen mooi bedrukte blikjes meer in de afvalbak, maar worden ze op deze manier hergebruikt.

Kaarsen in blikjes

Uit de Kunst is een kaarsenatelier voor mensen met een verstandelijke beperking in Leiden. Zij maken veel verschillende soorten kaarsen. Deze kaarsen in hergebruikte blikjes maken ze al langere tijd. De medewerkers met een beperking zamelen de blikjes in en maken ze schoon. De blikjes worden daarna voorzien van een lontje en gevuld met scherven kaarsvet. Om de de scherven vast te zetten wordt vloeibare was over de scherven gegoten. Na het uitharden komt er nog een mooi label en de kaarsen zijn klaar voor de verkoop.

Hergebruik

Deze kaarsen in blikjes zijn een leuke vorm van hergebruik. De blikjes kunnen meerdere keren worden gevuld en opnieuw gebruikt. Is de kaars opgebrand, dan kan het kaarsenatelier het blikje weer vullen. Is het blikje echt niet mooi meer dan kan deze goed leeg gebrand in de juiste afvalbak gedaan worden.
Uit de Kunst gebruikt zoveel als mogelijk hergebruikt kaarsvet. Zij krijgen restanten kaarsen van particulieren, maar ook van katholieke kerken in de omgeving. Van sommige kaarsen in blik is dan ook alleen het lontje nieuw!

Op zoek naar blikjes

In het begin kocht ik deze kaarsen in oude blikjes alleen in bij Uit de Kunst. Nu verzamel ik zelf ook blikjes en maken we ze ook zelf in onze eigen kaarsenmakerij. Dat kent zijn grenzen als gezin kunnen wij maar zoveel olijven, tomatenpuree of dolma’s op. Inmiddels krijg ik ook wel blikjes van andere mensen, maar meer blikjes zijn zeker welkom.

Nu ben ik dus op zoek naar oude blikjes! Eet jij regelmatig iets lekkers uit zo’n mooi blikje en wil jij ze bewaren? Bij het inleveren van de blikjes krijg jij een leuke korting op de kaarsen in het assortiment.

Heb je een restaurant of ander bedrijf  dat regelmatig dit soort blikken gebruikt en wil je daar iets leuks mee? Ik hoor graag van je, dan kijken we samen hoe we er een leuk product van maken. Wie weet staan dan jouw oude blikjes wel te stralen op het terras met een fijne kaars erin.

Dus blikjes over? Neem contact op met mij, ik hoor graag van je.

>>>>>Kaarsblikjes Tomaat

>>>>>Kaarsblikjes Olijf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

De waardering van almirah.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 11 reviews.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.