Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Een gezellige kaars voor een avondje op het terras of een lekker diner met vrienden. Deze kaarsjes zijn het toppunt van hergebruik. De blikjes en het kaarsvet zijn hergebruikt alleen het lontje is nieuw.

  • gerecycled kaarsvet en blik
  • handgemaakt bij kaarsenatelier Uit de Kunst en LWO De Meerkoet
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

 

 

 

 

 

2,50

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Deze kaarsen in tomatenpureeblikje zijn het toppunt van hergebruik. Het kaarsvet en de blikjes zijn hergebruikt, alleen het lontje is nieuw. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt. Ondertussen is er een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met stukje. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel medewerkers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel medewerkers te lastig.

Over de makers van Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Deze originele kaarsen in blik worden gemaakt bij Uit de Kunst in Leiden. Dit is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking van Gemiva-SVG. Uit de Kunst heeft een kaarsenatelier, keramiekatelier, bakkerij, vilt- en kunst groep. In de winkel in hetzelfde pand worden de eigen producten verkocht.
Uit de Kunst maakt veel verschillende soorten kaarsen. Zij gebruiken zoveel als mogelijk hergebruikt kaarsvet. De katholieke kerken in Leiden bewaren kaarsstompjes voor Uit de Kunst. Ook particulieren brengen regelmatig restanten kaarsvet naar het atelier.

Gerelateerde producten