Over mij

Mijn naam is Sandra Tesselaar. Ik zoek, ontwerp, produceer en verkoop met veel plezier handgemaakte producten met een mooi verhaal. Je vindt deze unieke handgemaakte producten in mijn webwinkel, bij LWO De Meerkoet in Alphen aan den Rijn en soms op een bijzondere markt. Ik koop de producten voor jou in of laat ze maken bij ateliers voor mensen met een beperking en fair trade leveranciers. 
Nieuw is dat ik ook producten maak in eigen atelier samen met een groep makers die ieder op hun eigen manier steun nodig hebben bij het werken. Voor de makers betekenen deze producten dat zij meedoen, er toe doen. Elk product heeft zijn eigen verhaal over de maker, maar ook over de technieken die gebruikt worden en de achtergrond van het product. Verhalen waar je blij van wordt.

Van mooie verhalen tot bedrijf

Blij worden was wat ik zelf nodig had. Werk en privé waren behoorlijk uit balans en ik koos bewust om er meer te zijn voor onze twee pleegkinderen. Toen alles weer op de rit stond was er weer ruimte om een nieuw pad in te slaan. Ik combineerde mijn jarenlange ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, mijn liefde voor handgemaakt en mijn interesse in fair trade tot het bedrijf Almirah.

Gestart als webwinkel in mei 2014 en in de zomer van dat jaar stond ik zenuwachtig op mijn eerste markt. De jaren daarna gaf mijn bedrijf mij de flexibiliteit die ik nodig had om de pleegkinderen te ondersteunen. Inmiddels zijn de kinderen (bijna) volwassen en is er meer ruimte voor Almirah.

Eigen atelier

Stap voor stap groeide Almirah en inmiddels heb ik een eigen atelier in nauwe samenwerking met LWO De Meerkoet van de Gemiva-SVG Groep. De Meerkoet is een leer- en werkomgeving voor mensen met een beperking of mensen die (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben bij het werken.

Op het atelier werkt een diverse groep mensen aan alle aspecten van mijn bedrijf. Op het atelier maken we samen met de makers producten voor de verkoop in de webwinkel, maar ook aan andere winkels. Verder maken we producten in opdracht en kleine oplages relatiegeschenken en kerstpakketten. Alle voorkomende werkzaamheden rondom de webwinkel zijn ook onderdeel van het dagelijks werk op het atelier. 

Meer mooie verhalen?

Ontvang mooie verhalen en leuke aanbiedingen in jouw inbox.

Sandra Tesselaar door Lisenka l'Ami - Almirah - handgemaakte producten met een mooi verhaal

Wat betekent Almirah ?

Het verhaal achter de naam Almirah wil ik jullie niet onthouden, op markten wordt daar regelmatig naar gevraagd. Almirah is ontstaan vanuit mijn eigen interesses en daar hoorde ook een naam bij die mij past. Almirah kwam bij mij op terwijl ik aan het sparren was met mijn zus over een goede bedrijfsnaam.

Ik heb een korte periode in Pakistan en ook drie jaar op Sri Lanka gewerkt in de zorg voor mensen met een beperking. Een almirah is in beide landen een grote kast, lijkend op onze oude linnenkasten. De gezinnen die zich een kast konden veroorloven stopten werkelijk alles wat voor hen van waarde was in deze almirah. Van geboorteakten tot linnengoed, van speelgoed tot de koekjes voor de gasten. Op mij kwamen die kasten over als echte schatkisten vol dingen van waarde. En zo zie ik ook mijn winkel, vol met prachtige handgemaakte producten van waarde.

Die rare kriebel als puntje op de i in het logo is trouwens de A maar dan het Sinhala. Dat is één van de talen van Sri Lanka. Almirah schrijf je daar als අල්මාරිය.

Heb je nog vragen, ken je een atelier waar ik misschien kan inkopen of heb je een andere tip, mail me gerust op sandra@almirah.nl

Sandra

De waardering van almirah.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 11 reviews.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.