Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Een set van drie kaarsjes in oude blikjes tomatenpuree. Leuk voor op tafel in de keuken of op het terras. Deze kaarsjes zijn het toppunt van hergebruik. Naast het blikje is ook een deel van het kaarsvet hergebruikt.

  • set van 3 willekeurige blikjes
  • samenstelling sets hangt af van aanbod van blikjes
  • handgemaakt bij kaarsenatelier LWO De Meerkoet
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

 

5,00

Uitverkocht

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Deze kaarsje in oude blikje zijn het toppunt van hergebruik. Een deel van het kaarsvet en de blikjes zijn hergebruikt, alleen het lontje is helemaal nieuw. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt door de makers van het atelier. Via Almirah lever ik ook regelmatig blikjes aan.
Deze kaarsen in blik worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met de stukjes kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel medewerkers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel medewerkers te lastig.

 

Over de makers van Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Deze originele kaarsen in blik worden gemaakt bij Uit de Kunst in Leiden. Dit is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking van Gemiva-SVG. Uit de Kunst heeft een kaarsenatelier, keramiekatelier, bakkerij, vilt- en kunst groep. In de winkel in hetzelfde pand worden de eigen producten verkocht.
Uit de Kunst maakt veel verschillende soorten kaarsen. Zij gebruiken zoveel als mogelijk hergebruikt kaarsvet. De katholieke kerken in Leiden bewaren kaarsstompjes voor Uit de Kunst. Ook particulieren brengen regelmatig restanten kaarsvet naar het atelier.