Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Een set van drie kaarsjes in oude blikjes tomatenpuree. Leuk voor op tafel in de keuken of op het terras. Deze kaarsjes zijn het toppunt van hergebruik. Naast het blikje is ook het kaarsvet hergebruikt.

  • set van 3 willekeurige blikjes
  • samenstelling sets hangt af van aanbod van blikjes
  • handgemaakt in onze eigen kaarsenmakerij
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

 

5,00

Op voorraad

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Deze kaarsje in oude blikje zijn het toppunt van hergebruik. Het kaarsvet en de blikjes zijn hergebruikt, alleen het lontje is helemaal nieuw. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt door de makers van het atelier.
Deze kaarsen in blik worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met de stukjes kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel makers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel makers te lastig.

 

Over de makers van Tomaat | set 3 kaarsjes in oude blikjes

Deze kaarsjes zijn in ons eigen atelier bij LWO De Meerkoet gemaakt. Ons atelier is een nauwe samenwerking met zorgorganisatie Gemiva-SVG. Wij bieden waardevol werk en ruimte voor ontwikkeling aan mensen met een beperking en mensen die om andere reden (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben bij werk.

In onze kleine kaarsenmakerij gebruiken we zo veel als mogelijk kaarsrestanten die bij ons ingeleverd worden door particulieren en kerken. De kaarsen worden door ons gesorteerd op kleur en omgesmolten tot blokken die makkelijk te bewaren zijn.  Al onze kaarsen zijn voor minimaal 50% van kaarsrestanten gemaakt, een deel is ook volledig van oud kaarsvet gemaakt.

 

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.