Appelstroop | tuinkaars in recycled blik

Appelstroop | tuinkaars in recycled blik

In de bekende appelstroop blikjes neem je deze kaars mee voor een picknick of naar de camping. Door de speciale buitenlont waait de kaars niet snel uit.

  • gerecycled kaarsvet en blik
  • handgemaakt bij kaarsenatelier Uit de Kunst
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

6,50

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Appelstroop | tuinkaars in recycled blik

De appelstroop kaars wordt gemaakt van recycled blik en hergebruikt kaarsvet. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt. Ondertussen is er een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met scherven kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel medewerkers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel medewerkers te lastig.

Over de makers van Appelstroop | tuinkaars in recycled blik

Deze originele kaarsen in hergebruikt blik worden gemaakt bij Uit de Kunst in Leiden. Dit is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking van Gemiva-SVG. Uit de Kunst heeft een kaarsenatelier, keramiekatelier, bakkerij, vilt- en kunst groep. In de winkel in hetzelfde pand worden de eigen producten verkocht.
Uit de Kunst maakt veel verschillende soorten kaarsen. Zij gebruiken zoveel als mogelijk hergebruikt kaarsvet. De katholieke kerken in Leiden bewaren kaarsstompjes voor Uit de Kunst. Ook particulieren brengen regelmatig restanten kaarsvet naar het atelier.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.