Mutti Polpa | kaarsen in blik

Mutti Polpa | kaarsen in blik

Een originele kaars voor een avondje op het terras of een diner met vrienden. Deze kaarsen in blik zijn het toppunt van hergebruik. De blikjes en het kaarsvet zijn hergebruikt alleen het lontje is nieuw.

  • gerecycled kaarsvet en blik
  • geschikt voor binnen en buiten
  • handgemaakt bij kaarsenatelier Uit de Kunst
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

 

 

Dit product is momenteel niet op voorraad.

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Mutti Polpa | kaarsen in blik

Mutti Polpa is een kaars in een gerecycled blik. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt door de makers van het atelier. Via Almirah lever ik ook regelmatig blikjes aan.
Deze kaarsen in blik worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met de stukjes kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel medewerkers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel medewerkers te lastig.

 

Over de makers van Mutti Polpa | kaarsen in blik

Deze kaarsen in blik worden gemaakt bij Uit de Kunst in Leiden. Dit is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking van Gemiva-SVG. Uit de Kunst heeft een kaarsenatelier, keramiekatelier, bakkerij, vilt- en kunst groep. In de winkel in hetzelfde pand worden de eigen producten verkocht.
Uit de Kunst maakt veel verschillende soorten kaarsen. Zij gebruiken zoveel als mogelijk hergebruikt kaarsvet, dit krijgen zij van de katholieke kerken in Leiden. Regelmatig brengen ook particulieren restanten kaarsvet naar het atelier.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.