de handgemaakte inkopen bij de groothandel

Handgemaakte fair trade producten inkopen bij de groothandel

Handgemaakt met een mooi verhaal en dan inkopen bij een groothandel? Gaat dat samen? Die vraag krijg ik soms van klanten. Ik leg in mijn blog van vandaag graag aan je uit hoe en waarom ik fair trade inkoop bij de groothandel.

Waarom inkopen bij de groothandel?

In de basis werk ik voor Almirah samen met ateliers voor mensen die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Zij hebben een verstandelijke of lichamelijke beperking, psychische ondersteuning nodig of zijn op weg naar een plek op de reguliere arbeidsmarkt.  Maar deze ateliers kunnen niet altijd voldoende producten leveren voor mijn webwinkel. Al snel kwam de gedachte aan fair trade handgemaakte artikelen bij mij op. Zelf koop ik die graag en het past ook heel goed bij wat ik met Almirah wil uitdragen. Deze fair trade producten koop ik in bij een groothandel.

Naast de snelheid van leveren verbreden deze producten het assortiment van Almirah op een leuke manier. De ateliers in Nederland maken met relatief eenvoudige technieken mooie producten . Voor fair trade handgemaakte producten worden ook technieken gebruikt die in de ateliers te moeilijk zijn. De producten zitten zo niet in elkaars vaarwater, maar vullen elkaar juist mooi aan.

Op zoek naar het verhaal

Bij de eerste keer fair trade producten inkopen via de groothandel, moest ik me daar wel echt even in verdiepen. Omdat ik voor Almirah echt focus op handgemaakte producten met een mooi verhaal, moet ik met het inkopen natuurlijk ook goed kijken naar deze punten. Of het daadwerkelijk met de hand gemaakt is, en wat precies het verhaal achter het product is. Inmiddels weet ik door ervaring welke fair trade merken ik kan inkopen voor de webwinkel en kan ik direct naar deze merken toe. Als ik inkoop bij de speciale fair trade groothandel is het makkelijker. Daar heeft alles een mooi verhaal, en is de enige vraag of het handgemaakt is.

De groothandel als bron van inspiratie en twijfel

Soms dwaal ik lang rond in de groothandel, op zoek naar nieuwe merken en inspiratie. Je ziet er trends, doet nieuwe ideeën op en met deze ideeën help ik ook de ateliers waar ik mee samenwerk. Bijvoorbeeld door een nieuwe order te plaatsen, of mijn inspiratie te delen. Bij het bezoeken van ateliers praten we regelmatig over nieuwe product-ideeën en dan komt mijn ervaring bij de groothandel weer mooi van pas.

Een andere reden voor lang ronddwalen in de groothandel, is moeite met kiezen. Vooral als er nieuwe collecties binnenkomen en er allerlei leuke nieuwe producten zijn. Het liefst wil ik dan alles meenemen, maar ja dat gaat niet. Keuzes, keuzes, keuzes.

Nieuw in assortiment!

Het maken van keuzes heeft na mijn laatste inkoop-avontuur nieuwe kussens en notitieboekjes opgeleverd. Uiteraard handgemaakt en met een mooi verhaal. Je vindt ze nu in de winkel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

De waardering van almirah.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.