logo met een ayanna, de a in het Sinhala

Het verhaal achter ……

Een blog starten, het staat al lange tijd op het lijstje van de dingen die ik wil doen met Almirah.
Maar ja, hoe begin je dan? Na af en toe een opzetje, een ideetje en een groeiende lijst met onderwerpen maar besloten het niet te ingewikkeld te maken. De cursus ‘Schrijven pakkende online teksten’ van Studio Schrijf gaf het laatste zetje. Ik ga het gewoon doen, maar waarom wil ik eigenlijk bloggen?

Ja, het is goed voor de vindbaarheid op internet, maar dat is zeker niet de enige reden. Op markten en Mooi Verhaal Party’s vertel ik met veel plezier over de producten die ik verkoop. In een webwinkel is dat lastiger. In de teksten bij producten kan ik aardig wat informatie kwijt, maar niet alles. Daar draait het toch om het product zelf, maar soms is het verhaal van het ophalen of het samen ontwerpen ook de moeite waard.

Leuke momenten

De enthousiaste gezichten als ik een atelier binnenkomt, het “hé San, kom je weer wat ophalen”, de tekening die je thuis in je handtas vindt na een bezoek aan een atelier, iemand die vol trots omslachtig uitlegt hoe hij kaarsen maakt en dat ieder bezoek weer doet. Dat maakt mijn werk extra leuk en deel ik vaak met klanten.

Veel verhalen

Op markten vertel ik ook graag over de technieken die worden gebruikt bij het maken van de producten. Alles is met de handgemaakt maar hoe gebeurd dat eigenlijk?

♦ Weet je bijvoorbeeld dat het opzetten van een weefgetouw vaak net zo lang of nog langer duurt dan het daadwerkelijk met de hand weven van één sjaal?
♦ Wat schuilt er allemaal achter dat fijne handgevilte kussen dat je koopt voor in de woonkamer?
♦ Waarom maken kaarsenateliers zo vaak kaarsen met stukjes erin?

Deze verhalen en nog vele andere deel ik graag met jullie. Waar zou jij graag eens iets over willen lezen? Laat het mij weten in de reacties hieronder!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste berichten

De waardering van almirah.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 6 reviews.