Ei | handgemaakte kaars 10 cm

Ei | handgemaakte kaars 10 cm

Een leuke handgemaakte kaars in de vorm van een ei bijvoorbeeld als decoratie voor de Paas periode. Ze zijn handgemaakt en deels van restanten kaarsvet.

  • hoogte  ca 10  cm
  • in diverse kleuren
  • voor minimaal 50% hergebruikt kaarsvet
  • Atelier Almirah

3,25

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Paasei | handgemaakte kaars

Een originele handgemaakte kaars in de vorm van ei in diverse kleuren en maten. Ze worden deels gemaakt van restanten kaarsvet van kaarsen die bij ons worden ingeleverd. Perfecte decoratie voor Pasen, maar eigenlijk het hele jaar leuk.
Deze kaarsen worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat kaarsvet gegoten van kaarsrestanten. Deze wordt door de makers in stukjes gebroken en de kaarsenmallen worden gevuld met de stukjes kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met nieuw vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel makers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel makers te lastig.

 

Over de makers van Paasei | handgemaakte kaars

Deze kaarsen worden in de kaarsenmakerij van ons eigen atelier. Atelier Almirah is een nauwe samenwerking met zorgorganisatie Gemiva-SVG. Wij bieden waardevol werk en ruimte voor ontwikkeling aan mensen met een beperking en mensen die om andere reden (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben op weg naar werk.

In onze kleine kaarsenmakerij gebruiken we zo veel als mogelijk kaarsrestanten die bij ons ingeleverd worden door particulieren en kerken. De kaarsen worden door ons gesorteerd op kleur en omgesmolten tot blokken die makkelijk te bewaren zijn.  Al onze kaarsen zijn voor minimaal 50% van kaarsrestanten gemaakt, een deel is ook volledig van oud kaarsvet gemaakt.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.