Briefkaars | kaars voor een geschreven ritueel

Briefkaars | kaars voor een geschreven ritueel

Wens jij iemand iets moois toe of wil jij zelf een gedachte of herinnering loslaten? De briefkaars is een mooi geschreven ritueel om hier aandacht aan te besteden. Na het schrijven van de gedachte of boodschap rol je het wasvel op tot een kaarsje en kun je dit aansteken.

  • handgemaakt beschrijfbaar wasvel
  • inclusief krijtje
  • zit in een enveloppe van handgeschept papier
  • van Briefkaars

8,95

Op voorraad

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Briefkaars | kaars voor een geschreven ritueel

De briefkaars is een mooie manier om de kracht van schrijven en het ritueel van een kaars branden te combineren. Je kunt het gebruiken om iemand iets moois te wensen, maar ook om herinneringen los te kunnen laten of een plek te geven. Je kunt het wasvel zelf beschrijven voordat je het iemand geeft, maar je kan iemand ook zelf het wasvel laten beschrijven.

Het idee is heel eenvoudig, met het bijgeleverde krijtje schrijf je een wens, gedachten, boodschap of wat je maar wilt op het wasvel. Je rolt het wasvel daarna op tot een kaars en brand het kaarsje.

Over Briefkaars | kaars voor een geschreven ritueel

De briefkaars is ontworpen door de Nederlandse ontwerper Jorik Hepworth. Hij ontwikkelde de kaars toen hij studeerde aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft. Hij wilde graag de kracht van schrijven en kaarsen branden combineren tot een uniek ritueel.

De briefkaars wordt sociaal en ambachtelijk geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kaarsenmakerij De Punt in Soest giet de wasvellen.  De handgeschepte enveloppes worden gemaakt bij Participatiecentrum Weesperstraat in Den Haag. Op deze werkplaatsen wordt door iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden gewerkt aan creatieve producten.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.