Wat je moet weten over onze handgemaakte kaarsen

  • De kaarsen kunnen meer lekken en druipen door het gebruik van restanten kaars.
  • Zet de blikjeskaarsen op een hittebestendige onderzetter, het metaal kan heet worden.
  • De brandduur van de kaars kan variëren afhankelijk van de hoeveelheid gebruikt en nieuw kaarsvet.
  • Zorg voor een stabiele ondergrond die groot genoeg is voor de handgemaakte kaars op een veilige plek.
  • Laat de kaarsen alleen branden als je zelf aanwezig bent.

 

Zo worden de kaarsen gemaakt

Bij Almirah geloven we in duurzaamheid en de toegevoegde waarde van handgemaakte producten. Daarom maken we unieke handgemaakte kaarsen. Onze makers gebruiken hiervoor oude kaarsrestanten. 

Ons proces gaat als volgt. We zamelen kaarsrestanten in en smelten het kaarsvet om in platen. Die worden in stukjes gebroken en gebruikt als de basis voor de nieuwe kaars. Vervolgens wordt de mal afgegoten met nieuw kaarsvet zodat er een solide kaars ontstaat. Zo ontstaan unieke kaarsen van minimaal 50% hergebruikt kaarsvet.  

De blikjes kaarsen zijn zelfs gemaakt van 100% gebruikt kaarsvet. Deze manier van kaarsen maken is erg arbeidsintensief, maar dat is waar onze makers blij van worden. En door het hergebruik leveren we samen een positieve bijdrage aan het milieu en helpen we mee de afvalberg een beetje te verkleinen.

Een diverse collectie kaarsen

In Atelier Almirah hebben we een kleine kaarsenmakerij. Een diverse groep makers werkt hier aan producten voor de verkoop in onze (web)winkel en andere winkels. Vooral de regenboogkaarsen zijn bijzonder populair in ons atelier. 

Voor de regenboogkaarsen kunnen we veel kaarsrestanten van verschillende kleuren gebruiken. Dit zorgt voor een vrolijk eindresultaat. Niet alleen onze klanten, maar zeker ook onze makers in het atelier worden blij van deze kleurrijke kaarsen. 

Sinds kort zijn we ook begonnen met het maken van egelkaarsen. Als we alle kleuren restantjes bij elkaar doen krijgen we vanzelf bruin kaarsvet. Perfect voor een schattige egelkaars. We kunnen er maar één per dag maken, dus zijn ze niet altijd te verkrijgen en de kleur kan ook wat verschillen.

Help ons bij het inzamelen van kaarsrestanten

Woon jij in de buurt van Alphen aan den Rijn? En wil je bijdragen aan ons duurzame initiatief? Lever dan je kaarsrestanten in bij Almirah, daar worden wij heel blij van.  Zo maken we samen nog meer unieke, handgemaakte kaarsen. 

Bekijk onze collectie handgemaakte kaarsen 

Ontdek onze volledige collectie kaarsen in de webwinkel. Hier vind je nog veel meer originele gerecyclede en geupcyclede producten. Zo maken we samen een verschil voor onze planeet én genieten we van unieke handgemaakte producten. 

De waardering van almirah.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 11 reviews.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.