Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Een gezellige kaars voor een avondje op het terras of een lekker diner met vrienden. Deze kaarsjes zijn het toppunt van hergebruik. De blikjes en het kaarsvet zijn hergebruikt alleen het lontje is nieuw.

 

  • € 1,00 ex BTW
  • je krijgt een willekeurige mix van blikjes
  • uit eigen atelier
  • LET OP; bij branden wordt het blik heet, gebruik een daarvoor bestemde onderzetter

 

 

 

 

 

1,21

Op voorraad

Beschrijving

Over Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Deze kaarsje in oude blikje zijn het toppunt van hergebruik. Het kaarsvet en de blikjes zijn hergebruikt, alleen het lontje is helemaal nieuw. De blikjes worden ingezameld en schoongemaakt door de makers van het atelier. Kerken uit de omgeving en particulieren leveren hun kaarsrestanten bij ons in.

Deze kaarsen in blik worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat kaarsvet gegoten. Deze wordt door de makers in stukjes gebroken en de blikjes worden gevuld met een lont en de stukjes kaarsvet. Als laatste worden de blikjes afgevuld met vloeibaar kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel medewerkers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel makers te lastig.

Over de makers van Tomaat | kaarsen in oude blikjes

Deze originele kaarsen in blik maken we in ons eigen atelier. Atelier Almirah is een nauwe samenwerking tussen Almirah en LWO De Meerkoet van de Gemiva-SVG Groep. De Meerkoet is een leer- en werkomgeving voor mensen met een beperking of mensen die tijdelijk ondersteuning nodig hebben bij het werken.

Op het atelier werkt een diverse groep mensen aan alle aspecten van het bedrijf. Op het atelier maken we samen met de makers producten voor de verkoop, in de eigen (web)winkel en aan andere winkels. Voor bedrijven maken we producten in opdracht en kleine oplages relatiegeschenken en kerstpakketten. Enkele makers werken ook aan klussen voor de webwinkel, zoals de bestellingen inpakken, de website onderhouden en aanpassen of de administratie.