Paasei | handgemaakte kaars 7 cm

Paasei | handgemaakte kaars 7 cm

Een schattige kleine kaars in de vorm van een ei bijvoorbeeld als decoratie voor de Paas periode. Ze zijn handgemaakt, deels van  restanten kaarsvet.

  • hoogte  ca 7  cm
  • in diverse kleuren
  • voor 50% van hergebruikt kaarsvet
  • Atelier Almirah

1,50

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving


Over Paasei | handgemaakte kaars

Een originele handgemaakte kaars in de vorm van eitje in diverse kleuren. Ze worden deels gemaakt van restanten kaarsvet van kaarsen die bij ons worden ingeleverd. Perfecte decoratie voor Pasen, maar eigenlijk het hele jaar leuk.

De eivormige kaarsen worden gemaakt van scherven kaarsvet. Er wordt eerst een dunne plaat hergebruikt kaarsvet gegoten. Deze wordt door de medewerkers in stukjes gebroken en de kaarsenmal wordt gevuld met de stukjes kaarsvet. Daarna worden de blikjes afgevuld met vloeibaar nieuw kaarsvet om de stukjes vast te zetten. Als laatste wordt de onderkant van de kaars mooi glad afgesmolten. Door deze techniek van kaarsen maken kunnen veel makers meedoen aan het kaarsen maken. Het dompelen en/of gieten van kaarsen is voor veel makers te lastig.

 

Over de makers van Paasei | handgemaakte kaars

Deze kaarsen worden in de kaarsenmakerij van ons eigen atelier bij LWO De Meerkoet gemaakt. Atelier Almirah is een nauwe samenwerking met zorgorganisatie Gemiva-SVG. Wij bieden waardevol werk en ruimte voor ontwikkeling aan mensen met een beperking en mensen die om andere reden (tijdelijk) ondersteuning nodig hebben op weg naar werk.

In onze kleine kaarsenmakerij gebruiken we zo veel als mogelijk kaarsrestanten die bij ons ingeleverd worden door particulieren en kerken. De kaarsen worden door ons gesorteerd op kleur en omgesmolten tot blokken die makkelijk te bewaren zijn.  Al onze kaarsen zijn voor minimaal 50% van kaarsrestanten gemaakt, een deel is ook volledig van oud kaarsvet gemaakt.

Schrijf je in voor Mooie Verhalen Post en maak kans op €15 shoptegoed

Lees meer over de mooie verhalen achter onze handgemaakte cadeaus en blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en producten in ons assortiment. 

Elke maand wordt onder de nieuwe inschrijvingen €15 euro shoptegoed verloot die je per email van ons ontvangt.