Etui | met de hand geweven van plastic tasjes

Etui | met de hand geweven van plastic tasjes

Op zoek naar een ruime etui voor pennen of al die andere kleine spulletjes die door jouw tas zwerven? Dan is dit iets voor jou. Deze multifunctionele etui’s zijn handgeweven van plastic tassen en gevoerd met restanten tafelzeil. Door de combinatie van gebruikte plastic zakken en tafelzeil is iedere etui uniek.

  • 13cm hoog en 24cm breed
  • door binnenvoering makkelijk schoon te maken na lekken make-up of pennen
  • hergebruik van plastic tassen en restanten tafelzeil
  • handgemaakt bij weefatelier Mosaïco

 

 

9,95

Wij zijn aangesloten bij

Keurmerk webwinkel

Beschrijving

Over Etui | handgeweven van plastic tasjes

Deze kleurrijke handgeweven etui wordt gemaakt van in repen geknipte plastic tasjes en restanten tafelzeil.
De tasjes worden in de wijk verzameld en gesorteerd door de medewerkers van Mosaïco. Hierna worden de plastic tassen in repen geknipt en in een bol opgedraaid. Met dit plastic garen wordt de stof geweven. Het aanbod aan plastic tasjes bepaalt de kleuren van de etui’s. De wevers kiezen zelf uit het grote aanbod het plastic garen dat ze gebruiken.
De etui’s worden gevoerd met restanten tafelzeil, zodat de pennen en potloden niet door het weefsel kunnen prikken. De etui’s worden grotendeels door vrijwilligers en begeleiders genaaid. De combinatie van voeren met tafelzeil en een rits maakt het naaien te complex voor de medewerkers. De combinatie van plastic garen en tafelzeil maakt iedere etui uniek.

Over de makers van Etui | handgeweven van plastic tasjes

De etui’s worden gemaakt bij Mosaico, een weefatelier voor mensen met een beperking in Den Haag. De medewerkers doen ieder op hun eigen niveau mee aan het maken van de handgeweven boodschappentassen. Sommigen beheersen één onderdeel van het proces en anderen kunnen op meerdere manieren bijdragen aan dit product.

Weefatelier Mosaico is onderdeel van zorgorganisatie Middin. Middin ondersteunt mensen met een beperking in de driehoek Den Haag/Rotterdam/Delft.